Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

9. Scheepvaartforum

Misschien leuk om te vermelden dat er reacties zijn gekomen van oud zeelieden die Kaap Vincent vele malen hebben gerond en er leuke anekdotes bij konden vertellen met een foto vanuit zee.

2-8-2010,
Mooie foto van "Cabo de S.Vincente", trouwens ik riep je niet alleen vanachter je piepers vandaan om naar de Kaap te kijken,maar ook om te luisteren want in die tijd werd er in het naastgelegen klooster met de bel geluid als er een schip voorbij kwam,en dat was al apart. Dat kom je niet meer tegen op deze aardkloot bij mijn weten. Heb ook nog de site bekeken en ook die is de moeite waard, mooi gedaan.
Groet,HKL

3-8-2010
Om een fabeltje van mooie vrouwen en nonnen uit de wereld te helpen: Op Kaap St. Vincent stond een klooster met monniken geen nonnen. Inmiddels zijn de heren verdwenen. Het klooster is nu staatseigendom. Van het passeren van die Kaap met de "Oranje" werd gegroet met de vlag en aan de fluit getrokken. Ook van het klooster uit werd er met de vlag gegroet. Kan zijn natuurlijk dat er iemand aan de bel trok, dat weet ik niet. Is me in ieder geval niet opgevallen. Dit was in ieder geval zo in augustus 1960.
Groeten Martin / ex leerling stuurman Oranje

3-8-2010
Allemaal leuke herinneringen van Kaap Vincent  van die zwaaiende nonnen of wuivende paters. Als je lang op zee had gezeten zag je de paters voor nonnen aan. Maar kan iemand zich ook nog wel herinneren dat als je naar Hamburg ging en je kwam voorbij "Blankenese op de Elbe" dat er dan voor elk koopvaardij schip, van welk nationaliteit ook het volkslied werd gespeeld (indien het lied aanwezig was).
Bertus.

5-8-2010
Sinds enkele dagen staan gedenkwaardige rondingen per schip van Cabo Sao Vincente in de belangstelling. M.n. wordt aandacht geschonken aan amechtige nonnen en paters, die in het klooster gehuisvest zouden zijn geweest. Hierbij een dia: Kaap Vincent vanuit zee bij het ronden van genoemde kaap genomen aan boord van een plofbotter van NKM eind zestiger jaren. (Dochtermij. van de KNSM) Jullie herinneren je wel, die club een paar haltes eerder op de Verbindingsdam in de busdienst van lijn P uitgevoerd door het GVB. Bij de NKM was het een sport om tijdens de vaart voor de Noord Spaanse en Portugese kust stand by te staan wanneer een tegenligger van de NKM in zicht kwam. De Ouwe riep dan Alle Hands aan dek en stonden we op een van de brugvleugels gereed om aardappelen naar de collega's op die andere plofbotter te gooien. Tevens werden opgekropte emoties ontladen, wanneer er een Katwijker of een Scheveninger a/b van de tegenligger was. De Knussum stond in een bepaald aanzien als werkgever bij die mannen. Dit werd ervaren als een alternatieve wijze om een voetbaluitslag tussen Quick Boys en SVV op een alternatieve wijze te vereffenen. Als ex Kroonvaarder beleef ik veel leesgenot van de gerapporteerde ervaringen in de vijftiger en zestiger jaren bij de outfit genaamd Schraal Maar Netjes.
Mvg, Henk

Kaap Vincent Sagres Portugal

Kaap Vincent vanuit zee

Forto do Belize

Forto do Belize

Vuurtoren Kaap Vincent

5-8-2010
Die nonnen of pater moeten hier gezeten hebben zie foto: Forto do Belize. Wat Cabo Sao Vincente betreft was het verhaal, dat je als kapitein pas voor vol werd aangezien als je hier tussendoor voer zie
foto: Vuurtoren Kaap Vincent.
Groeten Hylke

Voor meer informatie schrijven naar
Voor meer informatie schrijven naar
Voor meer informatie schrijven naar
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu