Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

8. Praia da Mareta


Na het voorbijrijden van enkele restaurantjes langs de straatweg besloten wij naar het mooiste strandje van Sagres te gaan. Ook daar waren enkele goede restaurantjes en na wat uitgepuft, gebabbeld, van de zon en wat biertjes te hebben genoten gingen wij de gegrilde sardines proeven. Het kan aan de vers van de tap imperial Sagres biertjes gelegen hebben – dacht van niet - maar kijk uit bij het omhoog klimmen van het trappetje vanaf het strand. Aan een overstekend randje heb ik op een ongelofelijk harde manier mijn grote teen gestoten.


Op de foto hierboven staat tijdens het wegbrengen van de strandspullen mijn vriendin ogenschijnlijk gedachteloos te kijken naar een rotspartij in de verte wat volgens mij de eerste uitkijk moet zijn geweest. Om precies te zijn op de foto ongeveer recht boven de kiosk met dat gele markies net boven de rode auto op de voorgrond. Vervolgens liepen wij naar het restaurantje waar mij een verrassing te wachten stond. Uit een radio klonk Pink Floyds ‘Wish you were here’ en daar hadden we het net aan het strand met Pieter over gehad. Ik herinnerde mij namelijk een discussie met Pieter 30 jaar geleden over Pink Floyds ‘Dark side of the moon’. Dat vond ik samen met het nummer wat we nu uit de radio hoorden twee wereldnummers. Pieter merkte toen op - en nu weer - dat dit geen nummer was maar een album. Wat een toeval.


Pieter was helaas niet in de gelegenheid om samen met vrouw aanwezig te zijn. Achteraf bleek natuurlijk dat je deze lekkernij op een speciale manier moet oppeuzelen maar dat maakte de smaak er niet minder verrukkelijk om. Aldus kwam zo een einde aan een fantastische dag en togen wij op weg naar ons vakantieadres 100 kilometer verderop maar wel in een Ford Cabrio.Hiernaast een YouTube video met een fotoshow en enkele filmpjes over het bovenstaande.

Voor meer informatie schrijven naar
Voor meer informatie schrijven naar
Voor meer informatie schrijven naar
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu