Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

2. Costa Vicentina

Dit was het eerste uitzicht dat Pieter ons liet zien aan de Costa Vicentina nabij Sagres Portugal. Hieronder een panoramafoto van deze prachtige plek, gemaakt door mijn dochter. Ik heb de foto voorgelegd aan Panoramio voor de maandelijkse prijsuitreiking ‘mooiste foto van de maand’. We staan op Mareta, boven het strand "Praia da Mareta” en schuin tegenover het hotel Navigator en iets meer naar links hotel Pousada, die dus achter ons staan. De rotsenuitloper links op de foto heet "Ponta da Atalaia".

Panoramaview over "Praia da Mareta”


Volgens Pieter is dit de oude visafslag van Sagres. Inmiddels is er nieuwe visafslag waar wij verder op deze site zullen terugkomen. Er zal een verhaal bij te vertellen zijn maar daarvoor moet u nog even geduld hebben tot Pieter mij de tekst hiervoor aanlevert.


Dit is het gebouwtje waar Pieter enige jaren terug zijn duikcentrum in had gehuisvest. Deze is later nog voorzien van een ventilatie die in deze ruimte moest worden ingebouwd. Voor het verhaal erachter zal Pieter mij de tekst nog aanleveren.


Dit jacht wordt geheel gerestaureerd voor een belangrijk Afrikaans persoon. Eenzelfde jacht is reeds opgeleverd en overgedragen. Mogelijk zal Pieter deze tekst nog kunnen aanvullen.


Dit is de eerste locatie waar Pieter ons naar toe heeft genomen. Op deze foto ziet u een hekwerk waar een bijzonder verhaal achter zit. Ook hiervoor ben ik voor de tekst afhankelijk van Pieter.Vanwege de harde wind heb ik van de uitleg die Pieter gaf niet veel kunnen verstaan. De vertaling van de tekst op het bord naar het Nederlands is dat het natuurpark van zuidwest Alantejo (Alantejo is de grootste provincie van Portugal) en Vincent's kust" (de naam Vincente is gerelateerd aan de vuurtoren van kaap St. Vincent).


Hiernaast een YouTube video met een fotoshow en enkele filmpjes over het bovenstaande.

Voor meer informatie schrijven naar
Voor meer informatie schrijven naar
Voor meer informatie schrijven naar
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu